U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.
 

Overeenkomst

Teken je overeenkomst zonder je druk te moeten maken om de kleine lettertjes

Je weg vinden in alle vastgoedregeltjes en (nieuwe) wetgevingen, het is niet niks. Gelukkig zijn onze experts altijd up-to-date. En krijg je op elk moment gedetailleerde informatie van ons. Op werkelijk al je vragen.
Aankoop: van compromis tot notariële akte

Je favoriete stek gevonden? En je bod aanvaard? Top! Dan komt het er nu op aan alle afspraken ook schriftelijk vast te leggen. Dat doen we in een onderhandse overeenkomst, het zogenaamde compromis. Alle mogelijke (wettelijke) aspecten van de aankoop worden daarin opgenomen.

Ondertekening van het compromis organiseren we bij ons ‘thuis’, in ons kantoor in het centrum van Neeroeteren. Zo kan jij persoonlijk kennis maken met de eigenaars en kan je eventueel al praktische afspraken maken.

Na ondertekening van het compromis betaal je een voorschot ter bevestiging van je aankoop. Gewoonlijk bedraagt dat voorschot 10% van de totale aankoopsom. Koop je een nieuwbouwwoning die nog gebouwd moet worden, dan valt de aankoop onder de zogenaamde Wet Breyne en is het voorschot beperkt tot 5% van de totale aankoopsom.

Je voorschot betaal je voorlopig op onze derdenrekening. Dat is een veiligheid die we inbouwen tot het verlijden van de notariële verkoopakte. Die gaat door ten laatste 4 maanden na ondertekening van de notariële akte. Ook daarop zijn wij aanwezig, om beide partijen zo goed mogelijk bij te staan met advies.

Opgelet: jij mag zelf een notaris kiezen. Heeft de tegenpartij een andere notaris? Geen probleem! Beide notarissen stemmen onderling af met elkaar en zijn alle twee aanwezig bij finale ondertekening van de notariële akte.

En dan … is het tijd voor bubbels.


Huur: huurovereenkomst inclusief getailleerde plaatsbeschrijving

Een ‘klik’ gemaakt tijdens de bezichtiging van je favoriete pand? Fijn zo. Dan stellen wij een sluitende huurovereenkomst op, die voldoet aan alle wettelijke regels en jou als huurder optimaal beschermt. We overlopen alle mogelijke aspecten samen met je, zodat alles duidelijk is voor jou.

Voor ondertekening van de huurovereenkomst nodigen we je, samen met de eigenaars van het pand, graag uit bij ons op kantoor. Een officieel maar ook gezellig moment.

Na ondertekening bezorg jij ons nog een betalingsbewijs van de huurwaarborg bij jouw bank. Daarna maken we een nieuwe afspraak voor een plaatsbeschrijving. We overlopen alle ruimtes in je nieuwe woning en noteren alle aanwezige elementen en eventuele bijzondere aspecten. Daarbij hoort ook een gedetailleerde fotoshoot. Kwestie van volledig te zijn. Zo sluiten we achteraf eventuele discussies definitief uit.

Alle ondertekende documenten – huurovereenkomst, plaatsbeschrijving + fotoreportage – laten wij registreren bij het registratiekantoor in jouw regio. En daarmee maken we alles officieel.

Overname nutsvoorzieningen

Is je aankoop of huur officieel? Dan rest ons niets anders dan ook alle nutsvoorzieningen op jouw naam te zetten. Wij zorgen voor de overnamedocumenten met meterstanden voor water, elektriciteit, aardgas, zonnepanelen, ... En bezorgen ze aan de betreffende nutsbedrijven. Van een vlotte overgang gesproken.
Terug naar boven
Sluit menu Logo